Followers

12.2.08

Ummi di HUSM

Ummi masuk HUSM buat kali ke-2 untuk menjalani pembedahan angiogram. Ummi kelihatan sihat namun hakikatnya Ummi lemah cuma Ummi adalah seorang ibu yang tabah dan kuat. Jarang Ummi menunjukkan kesakitannya. Kami adik-beradik bergilir-gilir menjaga Ummi di Wad 7 Utara.

Chena dan Iffah datang menziarahi Ummi sebelum pulang ke rumah. Abang Ee pun sanggup balik dari KL untuk menjaga Ummi di hospital. Abg. Ee pun sebenarnya bukanlah sihat sangat. Beliau juga pernah menghidap penyakit darah tinggi.

Sambil-sambil menemani Ummi, aku sempat melihat keluar tingkap yang berhadapan jalan utama Bandar Kubang Kerian. Kelihatan papan tanda besar projek pembangunan Pusat Perniagaan Bandar Baru Kubang Kerian yang sedang pesat dibangunkan. Fasa 1 telah pun beroperasi manakala Fasa 2 yang menempatkan unit rumah kedai, taman permainan dan dataran restoran terbuka masih di peringkat awal.

Banyak yang aku fikirkan semasa menemani Ummi di wad. Setiap kali melihat Ummi, tak lupa kupanjatkan doa ke hadrat Ilahi agar Ummi cepat sembuh dan selamat menjalani pembedahan. Ummi, kami semua sayang Ummi dunia dan akhirat.
Related Posts with Thumbnails